Hizmet Ehli İnsanlar
Sevgili çocuklar;
Toplumda huy, mizaç ve karakter bakımından farklı insanlarla beraber yaşıyoruz. Kişilik olarak bize benzemeseler bile uzlaşma kültürü gereği herkesle iyi geçinmek istiyoruz. Bunun için de söz ve davranışlarımıza özen gösteriyoruz.
Toplumda en çok sevilen ve sayılan insanlar başkalarına yardım eden fedakâr kişilerdir. Yardım ettiği insanlardan bir menfaat beklemeden, sadece Allah rızası için çevresindeki insanlara hizmet eden bu insanlar hakkında Peygamber Efendimiz şöyle söylemiştir: “Bir topluluğa hizmet eden, o topluluğun efendisidir.” Ne mutlu bu söze layık olanlara, öyle değil mi sevgili çocuklar.
Peki, bir topluluğa hizmet etmek nasıl olur? Yardıma ihtiyacı olan kişilere maddi yardımlar yapılıyor, bunu biliyoruz. Topluluğa yani birçok insana yardım etmek deyinde aklınıza ne geliyor? Benim aklıma vakıflar ve dernekler geliyor. Biz yüzyıllardan beri çok zengin bir vakıf geleneğine sahibiz. Atalarımız öyle güzel ve faydalı vakıflar kurmuşlar ki okuyunca hayran oldum. Bu vakıfların bazılarının isimlerini vermek istiyorum.
Güzel yazı öğreten vakıf, hastalara ilaç yapan vakıf, sokak hayvanlarına ekmek veren vakıf, hastalara evinde bakım hizmeti sunan vakıf, kadın sığınma evi vakfı, bulaşıcı hastalıkları tedavi vakfı, çiftçilere tarın aletleri temin eden vakıf, çeşmeleri tamir ettiren vakıf, sıcak pide dağıtan vakıf, erkek çocuklarını sünnet ettiren vakıf, yaz günlerinde soğuk su dağıtan vakıf, misafirhane yaptıran vakıf, yol güvenliğini sağlayan vakıf, yatılı öğrencilere burs veren vakıf,insanları hacca gönderen vakıf, hayvanlara su veren vakıf, çevre ve ormanı koruyan vakıf, camilerdeki saatleri tamir ettiren vakıf, şehir estetiğini koruyan vakıf vs.
Vakıfları kuran ve bütün canlılara hizmet eden bu güzel insanlar hizmetlerinin maddi karşılığını almayan yani bu işlerden hiçbir çıkarı olmayan altın kalpli insanlardır.
Vakıf hizmetleri günümüzde de devam etmektedir. Bu hizmetleri yapan insanlardan Allah razı olsun. Gücümüz yettiğince hayırlı hizmetleri yapan vakıflara yardım etmeliyiz. Çorbada bizim de tuzumuz olursa ne iyi olur, öyle değil mi çocuklar.
Sırrı ER
Yazarİnsan özel bir varlıktır. Özel ve güzel olarak yaratılmıştır. Evet, insan güzeldir, çünkü Yaratan en güzeldir.Kur’an-ı Kerim’de Yüce Rabb’imiz; "Biz insanı en güzel bir biçimde yarattık." buyurm...
Yazar: Esra Elif ŞAHİN
Sevgili çocuklar;Eylül ayında yeni bir eğitim-öğretim yılı başladı. Geçen yıla göre bir yaş büyüksünüz ve bir üst sınıfa gidiyorsunuz. Okul kurallarını da daha iyi biliyorsunuz. Okula ilk başladığınız...
Yazar: Sırrı ER
Kitabın adı: El Cezerî ve Bakır TaçYazar: Didem DemirelResimleyen: Sıddıka TasaYayınevi: Timaş ÇocukYayın yeri ve yılı: İstanbul/2020Sayfa sayısı: 48Yaş aralığı: 8+İşlenen konular: yaptığımız işi sevm...
Yazar: Sait ÖZER
Araba nihayet köyümüze gelmişti. Çocukluk yıllarımın geçtiği ve her yanını iyi bildiğim bu yöreye gelmiş olmanın sevinciyle şoföre seslendim;- Yol ayrımında inecek var!Tozlu topraklı bu köy yolunda za...
Yazar: Sırrı ER