Allah Dua Edenleri Sever
Sevgili çocuklar;
İnsanı, evreni ve bütün varlıkları yaratan Yüce Allah’tır.
Evrendeki mükemmel düzen de, Allah’ın eşi ve benzeri olmadığını kanıtlamaktadır.
Allah’ın varlığı ve birliğini anlamak için çevremizdeki hayvanlara, bitkilere, gökteki güneş ve yıldızlara vs. bakmalıyız. Böylece, bunların kendiliğinden olamayacağını anlamış oluruz.
Bütün canlılar gibi insanların da “adına ömür dediğimiz” dünyada konaklama süreleri vardır; zamanı gelince doğarlar ve zamanı gelince ölürler.
Düşünen bir canlı olarak, insan ise varlıkların en değerlisidir. İnsanlar bilim, sanat ve teknik konularda yeni eserler üretebilirler.
İnsanın ürettiği eser, ne kadar güzel ve eşsiz olsa da cansızdır. “Yaratma”, yalnızca Allah’a mahsustur. Allah, her şeyi yaratandır. Bir ressam, tabiatı konu alan, güzel bir tablo yapabilir. Ancak, bu ressamı da, tabiatı da yaratan Allah’tır
Bütün canlı varlıklar, bir tehlike karşısında güvenli yerlere sığınırlar.
İnsanlar, kendilerini koruyabilecek kişilere, huzur duyabilecekleri çevrelere, yerlere, evlere sığınırlar. Bütün varlıklarda; zayıfın kuvvetliye, güçsüzün güçlüye sığınma duygusu vardır.
Bizleri yaratan Yüce Allah, sığınılacak ve huzur bulunulacak sonsuz, tek varlıktır.
Allah’a dua ile sığınırız. Çünkü O, yaratıcımızdır. Bu sığınma duygusu, bizlere manevî açıdan huzur ve güven verir.
Sevdiklerimizin korunması, işlerimizin güzel bir biçimde sonuçlanması, sağlığımız vb. için dua eder, Allah’a sığınırız.
Dualarımız, yalnızca sözde kalmaz. Çabalarımız ve eylemlerimizle de dile getiririz. Çalışarak, çabalayarak görevlerimizi yerine getirirken de, yine O’na sığınmış oluruz.
Görevlerimizi yerine getiremediğimiz zamanlar olur. Yanlışlıklar yapar, hareketlerimizden pişmanlık duyarız. Bu pişmanlığımız, bizi yine Allah’a sığınmaya götürür. Allah’tan af dileriz.
Kimi insanlar; özür, af dilemeyi bilmezler. Allah, yaptığı yanlış hareketlerden pişmanlık duymayan ve özür dilemeyen kaba insanları sevmez.
Allah, af dileyen insanları sever, onları affeder.
Yüce Allah, Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyuruyor:
“Artık Beni anın. Ben de sizi anayım. Bana şükredin, nankörlük etmeyin.” (2/Bakara, 152.)
Günlük hayatımızda, bir insandan en ufak bir yardım ve iyilik görünce ona teşekkür ediyoruz. Yapılan iyiliğin kıymetini bilmek ve teşekkür etmek erdemli bir davranıştır. İhtiyaçlarımızı, dileklerimizi Allah’tan isteriz. Allah’ın verdiği nimetler için ona şükrederiz. Bizim Allah’a dua etmemiz ve sadece ondan istememiz Allah’ı memnun eder ve yardımlarını bizden esirgemez.
Sırrı ER
YazarSevgili çocuklar;Bir yıl daha geçip gidiyor hayatımızdan hepimiz bir yıl daha yaşlandık. Zaman öyle hızlı geçiyor ki… Onu durdurmak, yavaşlatmak mümkün değil. O da Allah’ın kendisine verdiği görevi ya...
Yazar: Sırrı ER
Beş-on gün önceydi. Her zamanki alışkanlığımla sabah erkenden evden çıkmıştım. Yıkılmamak için ayakta durmağa gayret eden eski ve bakımsız evlerin saçaklarının altından yürüyordum. Bana âdeta yol göst...
Yazar: Sırrı ER
Sevgili çocuklar;Toplumda huy, mizaç ve karakter bakımından farklı insanlarla beraber yaşıyoruz. Kişilik olarak bize benzemeseler bile uzlaşma kültürü gereği herkesle iyi geçinmek istiyoruz. Bunun içi...
Yazar: Sırrı ER
Sevgili çocuklar;Etrafımızı saran karanlıktan bizi aydınlığa çıkaran, yol gösteren ve beynimizi işler vaziyette tutan nedir? Elbette kitaplar… “Peki, kitaplar insanların duygu ve düşüncelerini d...
Yazar: Sırrı ER