Yaz Aylarının Güzelliği
Yaz mevsiminin ayları Haziran, Temmuz ve Ağustos'tur. Yılın en sıcak mevsimdir.
Yaz mevsimi özellikle öğrenciler için ayrı bir anlam ifade etmektedir. Yıl içerisindeki okul yorgunluğunu giderebilecekleri ve çeşitli etkinliklerle dinlenebilecekleri bir zaman dilimidir.
Yaz mevsimi, insanların enerjilerini yükseltir.Sosyal aktivitelere katılma isteğini tetikler ve hepimizin daha aktif olmasını sağlar. Bu da bizleri fiziksel aktiviteler yapmaya yönlendirir. Güneşin parlak ışıkları, vücutta D vitamini üretimini artırır.
Yaz mevsimi, doğada daha fazla bulunmamızı sağlar. Doğa yürüyüşleri, kampçılık, piknik gibi aktiviteler, insanların doğanın güzelliklerini keşfetmesini aynı zamanda her yönüyle rahatlamasını sağlar.
Yaz ayları, beslenme alışkanlıklarımızı olumlu yönde etkiler. Taze meyve ve sebzelerin çeşitliliği artar.
Yaz mevsimi meyveleri: Karpuz, kavun, şeftali, kayısı, vişne, kiraz, üzüm, incir, nektari, karadut, böğürtlen, çilek, erik çeşitleri vb.
Yaz mevsimi sebzeleri: Taze fasulye, biber çeşitleri, patlıcan, salatalık, domates, enginar, kabak, semizotu, börülce, bamya, taze sarımsak vb.
Yaz mevsimi, insanların tatil yapma isteğini artırır.Tatil ve dinlenme insanların zihinsel ve fiziksel sağlığını olumlu yönde etkiler. Motivasyonlarını artırır. Aynı zamanda aile ve arkadaşlarla kaliteli zaman geçirmeyi sağlar ve ilişkileri güçlendirir.
Yaz mevsimi, çocukların yorgunluklarını attığı, arkadaşlarıyla, yakınlarıyla daha çok zaman geçirip eğlendiği mevsimdir. Çocuklar için yaz, oyun ve eğlence demektir. Hele bir de denize girme imkânı varsa yaz, çocuklar için vazgeçilmezdir.
Yaz mevsiminin getirdiği birçok güzelliklerin yanısıra aşırı sıcaklara dikkat etmemiz gerekir.
Güneş ışınlarının tam dik geldiği öğle saatlerinde güneşte durmamalıyız. Aşırı sıcaklar beyin, kalp ve cilt rahatsızlıklarına neden olabilir. Yaz mevsiminde ince ve açık renkli kıyafetleri tercih etmeliyiz. Ayrıca teri emecek kumaşlar olmalı. Özellikle bol su içmeyi ihmal etmemeliyiz. Sıcak hava, vücuttan daha fazla su kaybına neden olur. Su, sağlıklı bir yaşamın temelidir. Bu arada sokak hayvanları için de su bırakmayı unutmayalım.
Ayrıca dondurma yaz mevsiminin simgesidir. Günün her saatinde dondurma yiyen insanları görmek mümkündür. Hele çocuklar rengârenk dondurmaları yemekten büyük zevk alırlar.
Sevdiğimiz ve görmek istediğim insanlara, akrabalarımıza zaman ayırırız. Sıla-ı rahim yapar büyüklerimizi ziyarete gideriz. Hiç şüphesiz yaz mevsimi hepimiz için çok anlamlı hatıraların ve hoş anıların yaşandığı mevsimdir.
Sağlıklı, verimli bir yaz geçirmeniz dileğiyle…
Naciye BEYZA
YazarMarmara Bölgesinde Karadeniz’e sahili ve kıyısı olan, Sapanca Gölüne sahip, dere ve akarsuların merkezi ve yeşilin cenneti olan Sakarya, coğrafi konumu, güzel lezzetleri ve muhteşem doğasıyla ülkemizi...
Yazar: Yusuf HALICI
(Bu hikaye Mevlânâ Celaleddin-i Rûmî’nin bir hikayesinden uyarlanmıştır.)Kendini beğenmiş bir gramer yani nahiv bilgini vardı. İlim sahibi olduğundan kibirliydi. Kendini yükseklerde görüyordu.Bir gün ...
Yazar: Mustafa AKGÜN
Kitabın adı: Kızıl Aslan ve Kırk KurtYazar: Tuna DuranYayınevi: Hâkim YayınlarıYayın yeri: AnkaraSayfa sayısı: 60Yaş aralığı: 8+İşlenen konular: Tabiatın kirletilmesi, hayvanların yardımlaşması…Bu dün...
Yazar: Sait ÖZER
Bilim; evrenin, evrendeki olguların ve olayların bir bölümünü ele alıp birtakım yöntem ve deney yolları kullanarak ve gerçeğe, gerçekliğe dayanarak birtakım yasalara ulaşan bilgi yolu, düzenli ve tuta...
Yazar: Naciye BEYZA