KÖPRÜLER YIKILMASIN
Dergiler birer köprüdür. Yazarla okuyucu arasında¸ tabiatla insan¸ insanla sanat arasında¸ kültürler arasında¸ milletler arasında¸ bugünle gelecek arasında dergimiz bir köprüdür.
Dergiler birer köprüdür. Yazarla okuyucu arasında¸ tabiatla insan¸ insanla sanat arasında¸ kültürler arasında¸ milletler arasında¸ bugünle gelecek arasında dergimiz bir köprüdür.
İnsanların birbirine yabancılaştığı¸ daha da kötüsü insanın kendi özüne¸ manevî değerlerine yabancılaştığı¸ her geçen gün daha çok uzaklaştığı çağımızda¸ ilim edebiyat ve kültür dergisi olarak Somuncu Baba adında bir yıkılmaz köprü kurulmuştur. 13 yıldır taşları sağlamlaşan bir köprü…
Fikirle¸ sanatla¸ kalemle¸ kelâmla¸ şiirle¸ resimle¸ çizgiyle kurulan bir köprü. Sağlam¸ güzel¸ güzellikten yana¸ yıkıcı sellere dayanıklı bir gönül köprüsü… Gönül köprüsü dedik de¸ işte tam yerine kurulmuş bir köprü. Bu köprüden sevgi geçer¸ birlik geçer¸ güzellik geçer samimiyet geçer başarı geçer gerçeklik geçer…
2006 yılında¸ dikkat çekici dosya konularıyla¸ başarılı bir dergi yayıncılığına imza attık. Önemli konularla okuyucumuzun karşısına çıktık.
İnancın en sağlam bir köprü olduğunu bilerek ilmî ve edebî yazılarla¸ iman esaslarını yansıtan konularda yıkılmaz köprüler kuran yazılar yayınladık.
Kulun Allah ile¸ ümmetin Peygamberimiz ile¸ tasavvuf yoluna intisap edenlerin Pirlerle buluşmasına vesile olan yazılarla samimi köprülerden hep beraber istifade ettik.
Edebiyatın sırlı güzelliklerinin bulunduğu yakalara köprüler atarak¸ okurlarımızın o hazinelere ulaşmasına vesile olduk. Dilin bir köprü olduğunu asla unutmadık…
Kendi öz kültür değerlerimizi korumak¸ tanımak ve tanıtmak adına içerikli yazılara ver verdik. Çünkü kültürün insanlar hatta milletler arasında köprü olduğunu çok iyi biliyoruz.
Anadolu coğrafyasındaki ruh ve maneviyat güzelliğini tanıtmakla birlikte¸ İslâm diyarlarına uzanan çizgide diğer ülkelerin köprülerinden geçen yollardan okuyucumuzun gönlüne bilgi ışıkları tuttuk.
Cennet yurdumuz Türkiye'mizin çeşitli tabiî¸ tarihî ve turistik güzelliklerini tanıtmaya gayret gösterdik. Turizmin milletler arasında ekonomik¸ sosyal ve kültürel tanışmayı oluşturan bir köprü olduğu hakikatine inandık.
Sağlık konularındaki yazılara sayfa açtık. Çağımız hastalıklarından olan stresle baş etme yollarını gösteren psikoloji yazıları iç dünyamızla barışımıza ışık tuttu. "Sağlık barışa giden köprüdür" sloganına biz de destek verdik.
Sevgisiz hiçbir şeyin olmayacağını¸ insanın insanı¸ insanın ailesini¸ insanın toplumu¸ insanın bütün insanlığı sevmesini öğütleyen genel içerikli yazılara sayfalarımızı açtık. Çünkü iyi biliyoruz ki¸ aşk insanların kalbindeki en güzel köprüdür.
Tarihî olaylardan ibret alarak geleceğe doğru adımlarla yürümek¸ araştırılması gereken konuların bulunduğu eski bilgi ve belgelerin olduğu yakalara tarih yazılarıyla köprü olduk.
Bilim ve hikmetin aydınlatıcı satırlarından birlikte faydalandık.
Hikâyelerle insan hayatındaki gerçek yaşanmışlıkların ileriye¸ geçmişten geleceğe yönelik istikameti olduğunu belirterek¸ dünle bugün; bugünle yarın arasında¸ köprüler kurmaya çalıştık.
Çocuklarımızla olan iletişimimizi daha sıhhatli yürütebilmek¸ millî ve manevî değerlerimizi onların berrak zihinlerine doğru ve tatlı bir şekilde aktarabilmek için bir de "Çocuk Dergisi" köprüsü kurma çalışmalarımız devam etmektedir. Önümüzdeki Ocak ayından itibaren dergimizle birlikte ücretsiz olarak¸ geleceğimizin teminatı gözümüzün nurları çocuklarımıza böyle bir hizmeti sunmaktan mutluluk duyacağız. Biliyoruz ki; aydın¸ bilgili¸ başarılı¸ milletimize ve insanlığa hizmet etme sevdasını gönüllerinde taşıyacak olan gelecek nesillerin yetişmesine faydalı olmak Allah için yapılan bir hizmettir.
Ayrıca idrak edeceğimiz Kurban Bayramı'nı en kalbî duygularla tebrik eder¸ bu bayramın gönüllerimizde muhabbet¸ kardeşlik ve yardımlaşma köprüleri kurulmasına vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ederim.
Köprüler yıkılmadan ayakta dursun ki¸ güzel insanlar güzellikler ülkesine¸ gönül diyarlarına buralardan geçsin… Kalplerimizde sevgi gülleri¸ yüzlerimizde tebessüm çiçekleri açsın…
İsmail PALAKOĞLU
YazarSevgili çocuklar; “Bizim en vefalı dostlarımız kitaplardır.” desem abartmış olur muyum acaba? Beni bu yargıya götüren etkenlere bir göz atalım isterseniz. Hiç unutmam; orta ikinci sınıfa gidiyordum....
Yazar: Sırrı ER
Yavuz Sultan Selim’in kısa süren saltanatından sonra Osmanlı Devleti’nin başına geçen oğlu Kanûnî Sultan Süleyman da babası ve dedeleri gibi tasavvufa meyilli bir padişahtı. Hatta o tasavvufa meyli ba...
Yazar: Kadir ÖZKÖSE
Bizi biz yapan değerlerimiz¸ imanımız¸ kültürümüz ve insanî hasletlerimizdir. Koca bir dağ gibi yüreklerle¸ tarihe nam salmış ecdadımız¸ gönül tezgâhında sevgi ilmeğiyle hep muhabbet halısı dokumuşlar...
Yazar: İsmail PALAKOĞLU
“Sâde” yazmak, “basit” yazmak değildir. Çoğu kimse sâde kelimesini basit kelimesiyle aynı anlamda kullanır. Oysa sâde, içinde derinlik barındıran bir kavram… Fakat basit, sathîdir; yüzeysel, üstünkörü...
Yazar: Bilal KEMİKLİ