İllerimizi Tanıyalım: Muş
Doğal, tarihî ve kültürel değerler bakımından büyük bir turizm potansiyeline sahip olan Muş ilimiz aynı zamanda ülkemiz en geniş verimli ovalarından birine sahiptir.
Muş’un; Bulanık, Hasköy, Korkut, Malazgirt ve Varto olmak üzere beş tane ilçesi vardır.
Murat Köprüsü: Bir Selçuklu yapısı olan Murat Köprüsü 143 metre uzunluğunda, 4.77 metre genişliğinde yüksekliği ise 16-18 metre olup 12 gözlüdür. Günümüzde halen kullanılmaktadır.
Ulu Cami: Avlusunda yatan Şeyh Muhammed-i Mağribi tarafından yaptırılan Ulu Cami’nin yapım tarihi tam olarak bilinmemekle birlikte14. yüzyılda yapıldığı tahmin edilmektedir.
Hamurpet Gölü: Hamurpet Gölü, yılın her döneminde ziyaretçiler tarafından ilgi gören bir yerdir. Doğasıyla görsel şölen sunan göl muhteşem bir görünüme sahiptir. Rengârenk çiçekler ve kuş cıvıltıları burayı adeta bir cennete dönüştürüyor.
Hacı Şeref Camii: Yine Selçuklu Dönemi’ne ait olan Hacı Şeref Cami, Aslanlı Han içerisinde konumlanmakta olup kare planlı bir camidir. Muş merkezde gezilecek yerler arasında ilk sırada yer alır.
Geleneksel Muş Evleri: Muş’un sembolü olan Geleneksel Muş Evleri, Selçuklu kültüründen kalma yapısı ile geniş avluları ve erzak depoları ile tarihi günümüze getirmektedir. Muş'ta gezilecek yerler arasında en dikkat çeken yapılardan biri olan Geleneksel Muş Evleri'ni mutlaka görmelisiniz.
Kutsal Havariler Manastırı: Arak Manastırı olarak da bilinen Kutsal Havariler Manastırı, Aziz Aydınlatıcı Grigor tarafından yapılmıştır. Günümüze sadece kilise harabeleri kalan manastır ziyaret edilmelidir.
Muş Köftesi: Muş’un yöresel yemekleri arasında ilk sıralarda yer alan Muş köftesi, Muş evlerinde neredeyse haftada bir defa pişirilen enfes bir lezzet. Tadına doyum olmayan Muş köftesini diğer içli köftelerden ayıran en büyük özellik içi gibi hamurunun da etli olması ve kızartarak değil haşlanarak tüketilmesi.
Mırtoğe: Et yemekleri ile ünlü olan Muş mutfağında oldukça farklı yemekler de bulunuyor. Mırtoğe, özellikle Muş kahvaltı sofralarında sıklıkla yerini almaktadır. Muş mutfağının önemli lezzetleri arasında yer alan mırtoğe yemeği, bir çeşit omlete benzer ancak lezzetiyle farkını ortaya koyar.
Yusuf HALICI
YazarAyçiçeği tarlaları ve meyve bahçeleri ile bezeli olan Tekirdağ'da kiraz ve üzüm olukça ünlüdür. Hem Marmara hem de Karadeniz’e kıyısı olan Tekirdağ Türkiye’nin en özel şehirlerinden biridir. Kilometre...
Yazar: Yusuf HALICI
Evvel’e Yoculuk; İrfan, Felsefe, Edebiyat KonuşmalarıGerçek sevgi her daim ter ü taze solmayan bir çiçektir. Dönüşen, değişen, daha doğrusu oluşmaya çalışan şeyler aşkın nesnesi olamazlar. Eğer olur d...
Yazar: Yusuf HALICI
Gençlik dönemi insanın en aktif, verimli ve hareketli olduğu dönemdir. İnsanlar bu dönemde kendilerini tanımakta ve hayatlarını yönlendirmektedirler. Bir toplumun dinamik kesim diye adlandırılan gençl...
Yazar: Yusuf HALICI
Mahmud Erol Kılıç'ın "Hayatın Çizgileri Arasında" adlı eseri, modern zamanlarda insanın kendini bulma çabalarını ele alan derinlikli bir eserdir. Sufi Kitap'ta yayınlanan eser, insan ruhunun saf ve be...
Yazar: Yusuf HALICI