Millî Birlik ve Beraberlik Zamanı
Millî birlik ve beraberlik, milletçe; dayanışma halinde halinde yaşamayı ve bütünlüğü belirtir. Bir arada yaşayan toplumun fertlerini birbirine sımsıkı bağlar. Millî birlik ve beraberlik, toplumsal dayanışmayı gerçekleştirir.
Toplumun çeşitli kesimleri arasında iş bölümü ve uyumlu bir iş birliğini oluşturur. İçinde yaşadığı toplumun bir parçası olduğu inancını taşıyan bireyler, ülkenin ve milletin çıkarları söz konusu olduğunda her türlü tehlikeye karşı ortak hareket ederek güç birliği oluştururlar. Bu durum güçlü devleti oluşturur. Atalarımız; “Acılar paylaşarak azalır, sevinçlerpaylaşarak artar.” diyerek bunu çok güzel ifade etmişlerdir.
Millî birlik ve beraberlik; vatandaş olaraken küçük bir olayda bile kenetlenip, birbirimize yardım etmektir. Sadece olumsuz ve güç durumlarda değil, mutlu anlarda da mutluluğu paylaşmak birlik beraberliktir. Kurtuluş Savaşı; millî birlik ve beraberliğinen anlamlı örneğidir.
Savaşlar, salgın hastalıklar, doğal afetle rinsanları bir araya getiren durumlardır. Yangın, sel ve depremlerde sadece binalar yıkılmakla kalmıyor, birçok insan da ölebiliyor. Evsiz, eşyasız, korumasız ve çaresiz kalabiliyorlar. İşte bu zor günlerde yardımseverlik, birlik ve beraberlik duyguları devreyegiriyor.
Zor durumda kalan insanlara maddî ve manevî yardımlar yaparak, beraberce bu kötü günlerin aşılmasını sağlıyorlar. Birlik ve beraberlik sayesinde toplumlar; zorluklara daha güçlü direnirler, her daim dayanışma halinde olurlar. İçeriden ve dışarıdan gelecek tehlikelere karşı ülkelerini daha kolay koruyabilirler.
Birlik içerisindeki toplum, düşmanlarına karşı daha güçlü bir görünüm sergiler. Ülkede huzur ve refah seviyesini artar. Toplumda sevgi, saygı oluşur. Yeni nesil birlik beraberlik duyguları daha güçlü, daha bilinçli bir şekilde yetişir.
Türk milleti tarih boyunca en küçük olaydan en büyük olaylara kadar içinde bulunduğu durumda birlikte hareket etmenin gururunu yaşıyor. Millî birlik ve beraberlik içinde yaşayabilmek için her birimizin görev ve sorumluluklarını tam olarak yerine getirmesi gerekir. Velhasıl şunu hiçbir zaman unutmayalım; birlikten kuvvet doğar.
Naciye BEYZA
YazarOyun oynamak çocuk için iyi olma hâlidir. Çocuklar içeride ya da dışarıda nerede oynarlarsa oynasınlar oyun her hâli ile çocuğu daha sağlıklı ve mutlu kılacaktır.Su, toprak ve hava bütünlüğünün ...
Yazar: Naciye BEYZA
Kasabanın kenar mahallelerinden birinde yangın çıkmıştı. İki katlı evin üst katından çıkan alevler ortalığı kaplıyordu. Dumanlar göğe yükseliyordu. Herkes telaşla, heyecanla, korkuyla bağrışıyordu.“Ya...
Yazar: Mustafa AKGÜN
Sevgili arkadaşlar!Yaşadığımız çağdabütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de afetlerin oluşum sıklığının giderek arttığı görülmektedir. Ülkemizin coğrafî yapısı deprem başta olmak üzere heyelan, sel, er...
Yazar: Editör
Allah (c.c.) insanı, eğitilmeye müsait, en üstün varlık olarak yaratmıştır. İlk insan ve ilk Peygamber Hz. Âdem’e bütün isimleri (kelime ve dilleri) bildirmiş, kalem ile yazmayı öğretmiştir. Sevgili P...
Yazar: Naciye BEYZA