Okullu Olduk, Neşemizi Bulduk
Koca yaz tatili nasıl da hızlı geçti. Karnelerimizi aldığımız sıcak günler daha dün gibi belleğimizde.Yaz günlerinin arkasından gelecek olan günler; yağmur, kar, dolu, fırtına ve derken soğuk kış günleri.
Günler hâlâ uzun ama bir vakit sonra güneş daha az yüzünü gösterecek loş zamanları uzun süren geceler alacak. Bunlar nasıl oluyor? Coğrafya derslerini boşuna okumuyorsanız bir iki kelimeyle soruma cevap verenler çıkacaktır.
Başta kendimizi olmak üzere içinde doğduğumuz dünyayı tanımak ve öğrenmek lazım.
Tanımak ve öğrenmek dedim; işte bu iki sihirli kelime bizleri çok ötelere götürecek. İlk anda yaşadığımız zorluklar zamanla tatlı bir hatıra olarak akıllarımıza yerleşecek.
Ailemizde dünyaya gözlerimizi açarız.
Kardeşlerimizle yaşadığımız anne, babamızın merhamet kanatlarının üzerimize yayıldığı ailemiz her şeyimizdir. Konuşmayı, yemeyi içmeyi, hayatın ilk pratik bilgilerini çok zorlanmadan oradan alır ve büyürüz.
Anne babanın insana öğreteceği bilgiler ilk yıllar için yeterli olur ama ilerleyen zamanlar bize yeni yeni ihtiyaçlar çıkartır. İlk defa anne babamızdan farklı bir cümle duyarız “Bunu bilmiyorum!”, şaşırır kalırız.
“Bunu bilmiyorum!” hayretimiz artar ve içimizde ilk düğümde yer alır.
Öğrenmek için aklımıza gelen sorular artar zamanla. Ne yapacağımızı şaşırırken devreye hiç farkına varmadan okulumuzun girdiğini görür ve bundan mutlu oluruz. Okullar bilgi ve eğitim için vardır.
Oyun ve eğlenceye, eğitim ve öğretimde kararınca yer verilir ama eğlenerek öğrenmek her ilim ve bilgi için geçerli değildir.
Okulların önemini bilmek lazım, orada sizler için fedakârlıkta bulunan öğretmenlerinizi asla üzmeyin. Onlar bilgileriyle sizi aydınlatır ve yarınlara hazırlar. Okul eşya ve gereçlerine asla zarar vermeyin. Böyle yapan arkadaşlarınızı mutlaka uyarın.
Saygı, düzen, disiplin, yolunuzun işaret levhaları olsun!
Ali BÜYÜKÇAPAR
Yazarİnsanlığın yüzlerce yıldır oluşturduğu kurumların sıralaması şöyle yapılabilir: Aile, dil, din, ahlak, zanaatlar, bilimler, ekonomi ve devlet.Hudutları belirli bir toprak parçası üzerinde yaşayan insa...
Yazar: Ali BÜYÜKÇAPAR
Zamanı dün, bu gün, yarın şeklinde yaşarken yediden yetmişe insanlarla karşılaşır, hayatımıza devam ederiz. Aslında bir ömür gözümüzün önünde geçip gidiyor.Üç yıl önce nasıldım ya da on sene sonra nas...
Yazar: Ali BÜYÜKÇAPAR
Kitabın adı: Ali Kuşçu ve Uçamayan GülibikYazar: Didem DemirelResimleyen: Sıddıka TasaYayınevi: Timaş ÇocukYayın yeri ve yılı: İstanbul/2020Sayfa sayısı: 48Yaş aralığı: 8+İşlenen konular: meraklı olma...
Yazar: Sait ÖZER
Eski bilinen ismi ile İçel, Akdeniz Bölgesi’nde bulunan Türkiye‘nin en büyük 11. şehridir.Çok geniş bir coğrafyaya yayılmış olan Mersin ili, görülmesi gereken tarih, kültür ve doğal güzellikler bakımı...
Yazar: Yusuf HALICI