Kitaplarla Yaşamak
Kitaplar ruhumuzu besleyen en kıymetli hazinedir. Nasıl ki yemek yemeden, su içmeden yaşayamazsak, ruhumuzu da beslemek için kitaplara başvururuz. Yeni bilgiler edindiğimiz, farklı yaşam öyküleri ile tanıştığımız, tarihin derinliklerinde gezindiğimiz, dünya üzerindeki toplumların kültürlerini öğrendiğimiz, şiirlerin lezzetini tattığımız, geçmişimizden ders çıkardığımız, gelecekte karşımıza çıkacak yeniliklere hazırlandığımız eşsiz bir kaynaktır kitaplar.
Düşünen, üreten, araştıran, bilgili, kültürlü, uygar bireyler olmanın ilk adımıdır kitap okuma alışkanlığı kazanmak. Kitap okumak bilgi dağarcığını zenginleştirdiği kadar hafızayı da güçlendirir. Okuyan beyin tembelleşmez. Her yeni kitapla beynimizde yeni ufuklara yer açılır.
Kitap okumanın ne kadar değerli olduğundan söz edince; onlara en kolay ulaştığımız kütüphanelere değinmeden geçmek olmaz. Toplumları karanlıktan aydınlığı çıkaran, cehaleti yok ederek ilmi getiren, kavga gürültüye son verip barış ortamı kuran kutsal yerlerdir kütüphaneler.
Yüzlerce, binlerce kitap barındıran, kitap dostlarına hizmet verme amacı güden, her tür bilgiye ulaşılacak kaynağa sahip, kaliteli zaman geçirilecek ortam hazırlayan kütüphaneler hepimizin zaman zaman uğradığı, yararlandığı yerlerdir. Raflarda belirli bir düzende yerini alan her kitap, her eser ayrı bir gizemin, ayrı bir dünyanın anahtarıdır.
Herhangi bir kitabın kapağını açan, inceleyen, kokusunu içine çeken bir kişi bir daha bu alışkanlığından vazgeçemez. Kütüphaneler;sessiz, insanı dinlendiren, huzur veren havası ile onu kendisine çeker. Ne zaman bir kütüphanenin önünden geçse bu zevki yaşamak için hemen içeri girer, kitapları karıştırmaya başlar.
Daha sonra kitap satın almaya başlar. Okuduğu kitap biter bitmez yerine yenisini alır. Zamanla kitaplar birikir birikir, evde küçük bir kütüphane oluşmaya başlar. Kitaplar çoğaldıkça; yeni raflar eklenir, bölümlere ayrılır. Raflar tarih, coğrafya, bilim, şiir, öykü, din, siyaset, mizah, bilim-kurgu gibi isimler alır.
İşte; okuma alışkanlığı edinmek, evlerde kütüphaneler oluşturmak bu kadar kolay. Yeter ki biz bu gizemli dünyaya adım atmaya istekli olalım. Her ne kadar artık internet çağında yaşıyor ve istediğimiz bilgiye hiç uğraşmadan bir tuşla ulaşabilir olsak da, edindiğimiz bilgiler tam doğru mu, kaynağı ne bilemiyoruz.
En doğru bilgiye emek vererek sonsuz kaynaklı kütüphanelerden ulaşmalıyız. Bütün uygarlıkların kütüphaneler kurarak, bir sonraki nesillere eşsiz eserler bıraktıkları bir gerçektir. Demek ki; kitap okuma, kitap edinme, kitapları en doğru yer olan kütüphanelerde barındırma bu kadar önemli… Bizlerde bu alışkanlığı sürdürmeli, çağımızın eserlerini yeni nesillere aktarmalıyız.
Erdal KARASU
YazarBizlere örnek olan, geleceğe hazırlayan, bilgi ve donanımlarıyla destek olan değerli öğretmenlerimiz her daim saygı, sevgi, minnet ve teşekkürü hak ederler.Öğrettiğiniz bilgilerin yanı sıra kalplerimi...
Yazar: Erdal KARASU
Hem doğal güzellikleri hem de tarihi dokusu ile görülmeye değer bir şehir İstanbul. İki kıtayı bağlayan boğazı, köprüleri, boğazı süsleyen yalıları, hisarları, kasırları, sarayları, müzeleri bu şehre ...
Yazar: Erdal KARASU
Sevgili arkadaşlar, insan, Yüce Allah'ın yarattığı canlılar içinde en değerli ve şerefli olandır. Diğer bütün canlılar çeşitli şekillerde insana fayda sağlamak için yaratılmışlardır. Bütün mahlûk...
Yazar: Esra Elif ŞAHİN
Arkadaşlarımız, akrabalarımız, yakınlarımız, komşularımız, çevremizdeki pek çok kişiyle hiçbir çıkar gözetmeksizin kurduğumuz bağdır dostluk. İçi boş bir kavram değildir, ağırlığı, sorumluluğu, güzell...
Yazar: Erdal KARASU