Kışın Dudaklarınızın Kurumasına Neden Olan 5 Hata
Kışın kuruyan ve çatlayan dudaklar, hem kötü bir görüntüye hem de acıya neden olur. Özellikle soğuk havalarda dudaklar kurumaya daha yatkındır. Soğuk kış aylarında dudaklarınızın kurumasını önlemek için aşağıdaki hatalardan uzak durmaya çalışın:
Kışın dudakların kurumasının en önemli sebeplerinden biri soğuk ve rüzgârlı havadır. Bu nedenle dışarı çıkarken atkıyla ağzınızı sararak dudaklarınızı sert havanın olumsuz etkilerinden korumalısınız.
Kuruyan dudakları yalamak bir refleks olsa da size yarardan çok zararı dokunur. Dudağınız kururken az kalan nemi de alıp götürür. Dudak yalamak yerine dudak bakım kremi kullanarak bu refleksin önüne geçebilirsiniz.
Kışın soğuk algınlığı nedeniyle burnumuz tıkandığında ağızdan nefes alma ihtiyacı duyabiliriz. Ancak ağızdan nefes almak dudaklarınızdaki nemin kaybolmasına ve dolayısıyla dudaklarınızın kurumasına neden olabilir. Doğru bir şekilde nefes almak için burnunuzu açık tutmaya özen gösterin.
Biliyoruz bunu yapmamak hiç kolay değil, ancak kuruyan deriyi koparmak dudaklarınızın iyileşmesini geciktirir.
Dişlerinizi düzenli olarak fırçalamak ağız hijyeni için şarttır, ancak diş macununuzun dudaklarınızı tahriş edip etmediğine dikkat etmelisiniz. Dudaklarınızın kurumasına diş macununuzun neden olduğundan şüpheleniyorsanız farklı bir diş macunu deneyebilirsiniz.
Dudaklarınız kuruyorsa bakım yapmanın zamanı gelmiş demektir. Parfüm ve renklendirici içermeyen bir dudak bakım kremi seçmeye özen gösterin. B vitaminlerinin cildin nemini korumasına yardımcı olduğunu da aklınızdan çıkarmayın.
Nesibe AYDIN
YazarSağlıksız çalışan karaciğer, cildin yavaş yavaş tazeliğini, güzelliğini ve canlılığını yitirip kişinin yorgun görünmesine, diğer organların olumsuz etkilenmesine neden olur. ‘Maydanoz kürü’ vücudu yab...
Yazar: Nesibe AYDIN
Beden ve ruh sağlığının korunması için vitaminlerin doğru şekilde ve uygun dozlarda alınması önem taşıyor. Vücuttaki tüm organ ve sistemleri etkileyen vitaminlerin yetersiz alımı farklı belirtilerle k...
Yazar: Nesibe AYDIN
Yaşlılık lekeleri (lentigo) 45-50 yaşlarında görülmeye başlar. Lentigo, derinin renk bozukluğu rahatsızlığıdır. Yaşlılık lekeleri bazı durumlarda keratoza dönüşerek, pul pul ince bir tabakayla kaplana...
Yazar: Nesibe AYDIN
Vücut kitle indeksi (VKİ) ya da boy kilo indeksi, bir kişinin vücudundaki tahminî yağ oranını gösteren bir hesaplama yöntemidir. Bu yöntemde kişinin boy kilo oranı esas alınır. İndeksin verdiği sonuca...
Yazar: Nesibe AYDIN