İllerimizi Tanıyalım: Niğde
Niğde sahip olduğu tarihî ve doğa güzelliklerinin yanında kendine özgü renkli festivalleriyle de öne çıkan güzide şehirlerimizdendir.
Niğde ilimizin Altunhisar, Bor, Çamardı, Çiftlik ve Ulukışla olmak üzere 5 ilçesi vardır.
Niğde'nin nesi meşhur?
Gümüşler Manastırı: Çok güzel görülmeye değer bir yer. Orta Çağ Dönemi kaya içi oyma kilise ve açık kapalı olarak dünyada tek gülen Meryem Ana freski muhteşemdir. Ayrıca Hz. İsa vaftizi Hz. Yahya’nın havariler ile freskleri görülmeğe değer.
Narlı Göl: Kapadokya'nın ortasında kalan nadir bir doğal güzellik. Krater gölü olması ayrı bir özellik. Diğer adı da Acıgöl olan ve rengi yeşil olan Narlı Göl aynı zamanda etrafında kaplıcaların bulunduğu şifalı bir göl.
Tyana Su Kemerleri: Roma Dönemi’nden kalan su kemerleri dünyada bu şekilde ayakta kalan muhteşem bir eserlerden. Türkiye’deki en uzun su kemerlerinden olan tarihi yapı zamanın şartlarında su için insanların neler yapabileceğini göstermesi açısından da çok önemli.
Kayaardı Bağları: Çok eski bir yerleşim yeri olan bağlar, yüzyıllar öncesine dayanan elma ve meyve bahçeleriyle, doğayla iççice olunacak bir yerdir. 500 yaşından büyük ağaçlarda görebileceğiniz bu yer lezzetli meyveleri ile sizi mest edecek.
Alâeddin Camii: Anadolu Selçuklularının en büyük camilerinden kale içinde yer alıyor. Heybetli minaresiyle tamamı kesme taş olan eser 1223 yılında yapılmıştır. Cami Türkiye’deki 100 önemli eserden birisidir.
Niğde Gazozu: Varlıklısından yoksuluna, yaşlısından gencine, patronundan işçisine, öğretmeninden öğrencisine kısaca yediden yetmişe tüm Niğdelilerin vazgeçemedikleri, damaklarından silinmez tat bırakan bir Niğde klasiğidir.
Yusuf HALICI
YazarGençlik dönemi insanın en aktif, verimli ve hareketli olduğu dönemdir. İnsanlar bu dönemde kendilerini tanımakta ve hayatlarını yönlendirmektedirler. Bir toplumun dinamik kesim diye adlandırılan gençl...
Yazar: Yusuf HALICI
“Ortalıkta kimse yokken şu kutuyu kapının önünden alıvereyim.” dedi kıvırcık saçlı uçarı çocuk. Evlerinin önünde duran büyük karton kutuyu aceleyle odasına götürdü. Yağmur yağmak üzereydi. Kutu ıslanm...
Yazar: Seda BAYRAK DURGUT
Ayancık, Boyabat, Dikmen, Durağan, Erfelek, Gerze, Saraydüzü ve Türkeli olmak üzere Sinop ilimizin ilçe sayısı 8’dir.6000 yıllık geçmişe sahip olan Sinop, Karadeniz bölgesinin en güzel kentleri arasın...
Yazar: Yusuf HALICI
Doğu Karadeniz Bölgesinin kapısı konumundaki Ordu ili, doğa güzellikleri, bitki örtüsü, mavi ve yeşilin kucaklaştığı kıyıları, koy ve kumsalları, hemen kıyı şeridinden başlayan dağları, uçsuz bucaksız...
Yazar: Yusuf HALICI