İllerimizi Tanıyalım: Niğde
Niğde sahip olduğu tarihî ve doğa güzelliklerinin yanında kendine özgü renkli festivalleriyle de öne çıkan güzide şehirlerimizdendir.
Niğde ilimizin Altunhisar, Bor, Çamardı, Çiftlik ve Ulukışla olmak üzere 5 ilçesi vardır.
Niğde'nin nesi meşhur?
Gümüşler Manastırı: Çok güzel görülmeye değer bir yer. Orta Çağ Dönemi kaya içi oyma kilise ve açık kapalı olarak dünyada tek gülen Meryem Ana freski muhteşemdir. Ayrıca Hz. İsa vaftizi Hz. Yahya’nın havariler ile freskleri görülmeğe değer.
Narlı Göl: Kapadokya'nın ortasında kalan nadir bir doğal güzellik. Krater gölü olması ayrı bir özellik. Diğer adı da Acıgöl olan ve rengi yeşil olan Narlı Göl aynı zamanda etrafında kaplıcaların bulunduğu şifalı bir göl.
Tyana Su Kemerleri: Roma Dönemi’nden kalan su kemerleri dünyada bu şekilde ayakta kalan muhteşem bir eserlerden. Türkiye’deki en uzun su kemerlerinden olan tarihi yapı zamanın şartlarında su için insanların neler yapabileceğini göstermesi açısından da çok önemli.
Kayaardı Bağları: Çok eski bir yerleşim yeri olan bağlar, yüzyıllar öncesine dayanan elma ve meyve bahçeleriyle, doğayla iççice olunacak bir yerdir. 500 yaşından büyük ağaçlarda görebileceğiniz bu yer lezzetli meyveleri ile sizi mest edecek.
Alâeddin Camii: Anadolu Selçuklularının en büyük camilerinden kale içinde yer alıyor. Heybetli minaresiyle tamamı kesme taş olan eser 1223 yılında yapılmıştır. Cami Türkiye’deki 100 önemli eserden birisidir.
Niğde Gazozu: Varlıklısından yoksuluna, yaşlısından gencine, patronundan işçisine, öğretmeninden öğrencisine kısaca yediden yetmişe tüm Niğdelilerin vazgeçemedikleri, damaklarından silinmez tat bırakan bir Niğde klasiğidir.
Yusuf HALICI
YazarAilece Ramazan ayını coşkuyla karşıladık. Ramazan ayında oruç tutmanın yanında; tevbelerin ve hayır işlerinin çoğalması, her akşam kılınan teravih namazları, okunan Kur’anlar ve dualar bu ayı gözümde ...
Yazar: Emine Yılmaz DERECİ
Evvel’e Yoculuk; İrfan, Felsefe, Edebiyat KonuşmalarıGerçek sevgi her daim ter ü taze solmayan bir çiçektir. Dönüşen, değişen, daha doğrusu oluşmaya çalışan şeyler aşkın nesnesi olamazlar. Eğer olur d...
Yazar: Yusuf HALICI
Hâmid-i Velî/Somuncu Baba, 14. yüzyılda Kayseri’de doğmuş, Şam ve Hoy gibi ilim merkezlerinde tahsil görmüş, Anadolu’da Bursa, Aksaray ve Darende gibi şehirlerde irşad faaliyetlerinde bulunmuş bir sûf...
Yazar: Yusuf HALICI
Çukurova bayramlığın giyerken,Çıplaklığın üzerinden soyarken,Şubat ayı kış yelini kovarken,Cennet dense sana yakışır dağlar.KaracaoğlanSevgili çocuklar;Kış mevsimi, gitmemek için ne kadar direnirse di...
Yazar: Sırrı ER