Birlik Olmanın Gücü
Bir milleti, millet yapan, bir arada tutan, ait olma duygusu veren çok kuvvetli değerleri vardır. İnsanlar değerleri sayesinde bir arada olmasa; dağılmaları, parçalanmaları ve yıkılmaları an meselesidir
Millî birlik ve beraberlik; vatandaş olarak en küçük bir olayda bile kenetlenip, birbirimize yardım etmektir. Sadece olumsuz ve güç durumlarda değil, mutlu anlarda da mutluluğu paylaşmak birlik beraberliktir. Kurtuluş Savaşı, 15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesi Millî birlik ve beraberliğin en anlamlı örneğidir.
Birlik ve beraberlik, toplumsal dayanışmayı ve güçlü olmayı gerçekleştirir. Toplumun çeşitli kesimleri arasında iş bölümü ve uyumlu bir iş birliğini oluşturur. İçinde yaşadığı toplumun bir parçası olduğu inancını taşıyan bireyler, ülkenin ve milletin çıkarları söz konusu olduğunda her türlü tehlikeye karşı ortak hareket ederek güç birliği oluştururlar. Bu durum güçlü devleti oluşturur.
Tarihimize ve millet olarak ilerleyişimize baktığımızda birlik olarak hareket etmenin bireysellikten çok daha önemli olduğunu görürüz.
Atalarımız; “Üzüm üzüme baka baka kararır.” demişlerdir. Sevdiklerimizin yanında birbirimize bakarak yaşamımızı, davranışlarımızı, seçimlerimizi büyük ölçüde belirleriz. Hatta bazen birlik olduğumuzun ya da birbirimizden etkilendiğimizin farkına bile varmadan yaparız bunu.
Savaşlar, salgın hastalıklar, doğal afetler insanları bir araya getiren durumlardır. Yangın, sel ve depremlerde sadece binalar yıkılmakla kalmıyor, birçok insan da ölebiliyor. Evsiz, eşyasız, korumasız ve çaresiz kalabiliyorlar.
İşte bu zor günlerde yardımseverlik, birlik ve beraberlik duyguları devreye giriyor. Zor durumda kalan insanlara maddî ve manevî yardımlar yaparak, beraberce bu kötü günlerin aşılmasını sağlıyorlar.
Birlik ve beraberlik sayesinde toplumlar; zorluklara daha güçlü direnirler, her daim dayanışma halinde olurlar. İçeriden ve dışarıdan gelecek tehlikelere karşı ülkelerini daha kolay koruyabilirler. Birlik içerisindeki toplum, düşmanlarına karşı daha güçlü bir görünüm sergiler. Ülkede huzur ve refah seviyesini artar. Toplumda sevgi, saygı oluşur. Yeni nesil birlik beraberlik duyguları daha güçlü, daha bilinçli bir şekilde yetişir.
Aynı zamanda toplum içinde dayanışma toplum uyumunu ve toplumun gücünü arttırır. Yardımlaşma duygusunun ve yardımlaşmanın yüksek olduğu toplumlarda huzur, mutluluk, birlik beraberlik ve başarı olur. Böyle toplumlarda insanlar arasında dostluk duyguları gelişir, kin, nefret ve haset yok olur. Yardımlaşma sayesinde devletimiz ve milletimiz kuvvet kazanır.
Naciye BEYZA
YazarHoşgörü; insanın kendinden farklı düşünen inanç ve davranışlarda bulunan kişilere karşı saygılı, sevecen olması hâlidir. Hoşgörü hiçbir menfaat gözetmeksizin insanlara yardımcı olmaktırHoşgörü bir vur...
Yazar: Naciye BEYZA
İçinde birçok kültürün ve inancın izlerini barındıran Kudüs’ün toprağı, tarihin izlerine şahitlik ediyordu. Bu topraklarda büyüyen Feyza, Sare ve Durunaz, sanki bu toprakların canlı birer yansımasıydı...
Yazar: Erbay KÜCET
İman; bir şeyi gönül huzuru ile benimseyip kabul ederek içten ve yürekten inanmaktır.İman esaslarına imanın şartları da denir. Bunlar; Allah'a iman, meleklere iman, kitaplara iman, peygamberlere iman,...
Yazar: Naciye BEYZA
Rabbimiz biz insanlara birtakım görevler ve sorumluluklar yüklemiştir. Hizmet bu sorumluluğun önemli bir parçasıdır.Hakikî hizmet, Allah rızası için Yaratan’dan ötürü yaratılmışlara faydalı olmaya çal...
Yazar: Naciye BEYZA